2011-04-09 07:19:59• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Összefogás az erdőkért

Egy emberként dolgozott 15 megyei polgármester tegnap a szamosdobi erdőben. Az elöljárók és segédeik tölgyfákat ültettek a tél végén kiirtott erdőrészben, ugyanis az Erdődi Erdőfelügyelet néven tavaly szeptember 20-án alapított társaság egyik fontos területének számít ez az erdőség.

Rajtaütöttek a cigicsempészeken

A szatmári határrendészek szerdán a Szatmárnémeti Bíróság mellett működő Ügyészség munkatársainak vezetése alatt folytattak ellenőrzési akciókat egy csempészbanda leleplezésére. 18 óra körül állítottak meg egy Magyarországon bejegyzett Ford Transit típusú haszongépjárművet, melyet a 26 éves szatmárnémeti V. Zsolt Lóránd vezetett, mellette pedig utasként a 38 éves szatmárnémeti P. József András utazott.

Egy vidám verseny versmondóknak

Kezdetben még csak iskolaszintű volt, mára azonban már országossá vált a Vidám Versek Versmondó Versenye. Az idén immár tizenegyedik alkalommal gyűltek össze Szatmárnémetiben a vidám versek legjobb versmondói, hogy megcsillogtathassák tehetségüket.

Rókaoltást rendeznek

Veszettség ellen oltják be a rókákat az elkövetkező időszakban. A tavaszi járvány-megelőzési akciót nem csak megyénkben, hanem az egész régióban megrendezik. Mivel az utóbbi években nagyon elszaporodtak a vadállatok, és egyre közelebb merészkednek a lakott területekhez, fokozottan indokolttá vált ez az óvintézkedés

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: