2011-04-01 22:38:27• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Oktatási támogatás: időhúzásra játszanak

Több szülő érdeklődött szerkesztőségünkben, hogy vajon kapnak-e támogatást a Szülőföldön magyarul ösztöndíjprogram keretében a 2010/2011-es tanévre, hiszen előző években ilyenkorra már rég megtörtént a kiírás, s a pályázat leadási határideje, azaz április vége vészesen közeledik. A szülők elmondták, hogy tanévkezdéskor bizony nagyon jól jön a kapott támogatási összeg, s nem értik, hogy most mi történik.

Újraindult a roncsautó program

Március 18-án újraindult a roncsautókat értékesítő országos program. A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium tavaly összesen 722 millió lejt költött erre a célra. Idén is maximum három használtautó-jegy bemutatásával vásárolható új személygépkocsi. Borbély László csütörtöki szatmári látogatásán elmondta, az ügyintézés a tavalyihoz képest lényegében nem változott.

Lebuktatták a zsarolókat

Március 31-én a szatmári és nagykárolyi bűnüldözési rendőrök a kommandósok segítségével egy nagykárolyi bárban ütöttek rajta két nagykárolyi üzletemberen, amint azok egy általuk zsarolt bukaresti üzletembertől pénzt vesznek át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: