2011-03-05 08:07:19• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

A Szatmári Magyar Hírlap szombati, március 5-i lapszámából:

Lesznek bérelhető parkolóhelyek

A Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtöki ülésén jóváhagyta a lakások közelében lévő parkolóhelyek bérléséről szóló határozattervezetet. Lényegében ezzel megteremtették annak lehetőségét, hogy a megyeszékhely lakosai fenntartathassanak maguknak, illetve autójuknak egy helyet. Azt, hogy ez menyibe kerül majd, egyelőre nem tudni - a díjszabással kapcsolatosan ezután dönt majd a helyi képviselőtestület. A korábbi egyeztetések alapján feltételezhető, hogy az indulóár 200 lej körül lesz egy évre. A rendszert fokozatosan léptetik életbe - elsőként azok a negyedek jöhetnek szóba, ahol az önkormányzat rendbe tette a parkolókat, például a tizennégyes, illetve a tizenhatos lakótelepek. Első lépésként a parkolási felügyelet felméri a lehetőségeket, majd a városi közlekedési bizottság elé terjeszti a javaslatait.

Vetélkedtek a könyvbarátok

Tegnap délután immár hatodik alkalommal rendezték meg a Könyvbarátok Irodalmi Vetélkedőjét, amelynek idén is a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola adott otthont. A verseny célja ezúttal is a tanulók irodalmi ismereteinek bővítése, kreativitásuk fejlesztése, szókincsük gyarapítása, a szövegértési és kifejezési készség fejlesztése és természetesen a szép magyar beszédre való nevelés volt. A vetélkedőn az általános iskolás diákokból álló tíz négytagú csapatnak kilenc kreativitást igénylő, játékos feladatot kellett megoldania.

Szavaztak az idei fejlesztésekről

Tizenkét napirendi pontot tárgyaltak tegnap délelőtt a „Településközi Fejlesztési Társulás" részvényeseinek küldöttei, és mindegyiket meg is szavazták a résztvevők. Egyebek mellett tagja lett a részvénytársaságnak Kökényesd és Érszakácsi község, szavazták a részvényesek által évente befizetett összegekről, és megszavazták az idei évi beruházási listát is.

Szatmár megye polgármestereinek jelentős része megjelent tegnap délelőtt a Településközi Fejlesztési Társulás közgyűlésén, amelynek egyik legfontosabb pontja az idei év legfontosabb beruházásainak meghatározása volt. A résztvevők mindegyike jóváhagyta a szakemberek által benyújtott programot, amelynek értelmében Szatmár megye városai és községei újabb fejlesztések elé néznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: