2011-09-06 22:01:14• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a megye kedvenc napilapjában, a Szatmári Magyar Hírlapban.

Új tanintézmény-vezetők Szatmáron

A koalíciós partnerrel való hosszas egyeztetések során sikerült elérnie a szatmári RMDSZ-nek, hogy azokban a tanintézményekben, ahol magyar nyelvű oktatás is folyik, képviselve legyen a vezetőségben is. „Külön hangsúlyt fektettünk egyébként az iskolák mellett az olyan napközik és óvodák vezetőségének a kinevezésére is, ahol szintén vannak magyar gyerekek" - tájékoztatta lapunkat Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere, aki hozzátette, reméli, hogy a demokrata liberális párt (PD-L) nem fog visszakozni, és a már elkészült listák véglegesek maradnak.

Indul a Kogălniceanu Program

Állami támogatású hitelkonstrukción keresztül készül segítséget nyújtani a Kogălniceanu Program. Az RMDSZ kezdeményezésére induló program a legalább két éve működő vállalkozásokat juttatja kis összegű kölcsönökhöz. A támogatásra világhálón keresztül a http://programenationale2011.aippimm.ro/ internetes oldalon lehet jelentkezni szeptember 9-től, amíg a keret tart.

Hanyag szemetelők Lázáriban

A megyei köztisztasági vállalat utolsó felszólítást küldött a lázári önkormányzatnak, mert az ott lakók nem rendeltetésszerűen használják a közterületeken kihelyezett szelektív hulladéktárolókat. Roszpapa Csaba alpolgármester lapunk kérdésére kifejtette, a lakosok a pillepalackok ingyenes elszállítását kockáztatják. "Nyomatékosan fel szeretném hívni a községben élők figyelmét, hogy a flakonok és egyéb műanyagpalackok számára kihelyezett tárolókba szigorúan csak ilyen típusú hulladékot tegyenek, mert ezek ilyen célra vannak kitalálva" - fogalmazott a településvezető.

Színházi előadás és néptáncgála Károlyban

Nem panaszkodhatnak Nagykárolyban a kulturális események, alkalmak számát illetőleg, mivel ezen a héten csütörtökön és pénteken este ismét érdemes lesz a kastélykertbe kilátogatnia a lakosságnak. A Partiumi Magyar Napokon nagy sikernek örvendő commedia dell' arte előadást, Az anconai özvegyet tekinthetik meg a nagykárolyi és a környékbeli lakosok szeptember 8-án, este kilenc órától, a szatmárnémeti Harag György Társulat előadásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: