2011-07-20 07:14:19• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Elkészült az endrédi vízhálózat

Hamarosan nyomás alá helyezik az érendrédi vízhálózatot, tudtuk meg Papp Tibor polgármestertől. A rendszert hivatalosan július 21-én, csütörtökön délelőtt 11 órától adják át lakossági használatra.

Abszurd biztosítási rendszer

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere tegnap sajtótájékoztatón fejezte ki felháborodását a kötelező lakásbiztosítások rendszerével kapcsolatban. Elmondása szerint azzal még nincs baj, hogy az önkormányzatoknak kötelessége leküldeni a lakások listáját és hogy a főbiztosító, mely országos szinten kezeli a rendszert, havonta értesíti a polgármesteri hivatalokat, hogy az adott területen hányan nem kötötték meg a biztosítást.

A cél: több kerékpárút

Kerékpárút épülhet Nagykároly-Fény-Bere települések között, a pályázatról és annak leadásáról rendkívüli ülésen szavaztak tegnap Szatmár megye tanácsosai.

Mátészalkai szobrászok tárlata

Két magyarországi szobrász alkotásainak ad otthon tegnaptól a Szatmár Megyei Múzeum művészeti részlege. A finn származású Sirpa Ihanus, valamint férje, Bíró Lajos művészek alkotásait tekinthették meg azok az érdeklődők, akik délután hat órakor részt vettek a Vécsey-házban nyílt kiállítás megnyitóján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: