2011-07-13 06:57:19• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Célegyenesben a kórházfelújítások

A célba érkeztek a szatmári kórházak felújítási munkálatai, már csak hetek kérdése, hogy beindulhasson a sürgősségi ellátás a modern épületben és a megújult járványkórházban is zökkenőmentesen folytatódhasson a betegellátás - tájékoztatta lapunkat Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Pontosan elosztották a pénzt

Többféle fejlesztést finanszíroz Mikola község önkormányzata abból a 80 ezer lejből, amelyet a kormány legutóbbi költségvetés-kiegészítő intézkedése nyomán folyt be a település pénztárjába. A mikolai képviselőtestület tegnapi ülésén döntötte el, ebből a pénzből pontosan mit tudnak majd finanszírozni.

Szlovéniába készülnek

Július 21-én Szlovéniában kerül sor a "Tűzoltók barátai" nevet viselő verseny nemzetközi szakaszára, melyen Romániát egy szatmári csapat képviseli majd. A csapatokat nyolc versenyző, egy kapitány és egy cserejátékos alkotja.

Hamarosan költöznek a kurucok a Vécsey-házból

Lassan végéhez közeledik az a nagyszabású kiállítás, amelyet a Szatmár Megyei Múzeum Képzőművészeti részlegén a Vécsey-házban láthatnak az érdeklődők. Már csak vasárnap, június 17-ig tekinthető meg az április 29-én nyitott kiállítás, amely a II. Rákóczi Ferenc vezette kuruc-labanc szabadságharc végét jelentő 1711-es nagymajtényi fegyverletétel 300-ik évfordulója alkalmából jött létre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: