2011-07-06 08:27:31• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Augusztusban újranyitják

Rendkívüli és „előadással" tarkított Megyei Tanácsülésre került sor tegnap reggel 9 órai kezdettel, amelynek mindössze egyetlen napirendi pontja volt, a Megyei Könyvtár épületének a tulajdonosával, a Federalcoop-pal való egyezség jóváhagyása. Ezzel lezárulna a Törvényszéken zajló peres ügy is. A tanácsülés egyhangúságát ezúttal a PDL-s tanácsosok beszólásai tették szórakoztatóvá.

Látogatáson a csángó gyerekek

Negyedik napjukat töltötték tegnap a Bákó megyéből érkezett csángó gyerekek Szatmárnémetiben. Délután három órakor, a gyerekek kísérőikkel egyetemben megérkeztek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalba, ahol Ilyés Gyula, a város polgármester fogadta őket.

Nincs pénz az óvadékra

Tegnap újabb, immár a kilencedik tárgyalásra került sor a "Csúszópénz a Halmi Vámnál"nevet viselő ügyben. A befolyással való visszaéléssel vádolt üzletember, Liviu Florian és  a közvetítő szerepét játszó szatmári Niþu Ioan Romeo, már öt hónapja van előzetes letartóztatásban. Liviu Florian óvadék fejében való szabadlábra helyezése érdekében nyújtott be kérelmet, a bírák ezt az óvadékot 200 ezer lejre szabták.

Javítják a 19-es út másik felét

A napokban elkezdték a 19-es számú országút Szatmárnémeti és a halmi letérő közötti szakaszának javítási munkálatait. A Kolozs Megyei Regionális Útügyi Igazgatóság (DRDP) Szatmár megyei kirendeltségén lapunk kérdésére elmondták, az építőtelepet folyó év március 15-én adták át a kivitelező cégnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: