2011-06-29 07:37:17• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Elégedetlenek a romák

Tegnap délben csendőrök tessékelték haza az Ostrovului utca CD2-es tömbházának tüntető lakóit. Körülbelül ötven roma gyűlt ismét össze 11 óra után Szatmárnémeti újfőterén, a Prefektúra előtt. A történet a múlt hetihez hasonló, akkor azt nehezményezték, hogy a polgármesteri hivatal több mint fél hónapja áram nélkül hagyta őket.

Hazaérkeztek az éremhalmozók

A szokásosnál többen várták tegnap délelőtt a szatmárnémeti vasútállomáson a Mangaliáról érkező gyorsvonatot, amely pontosan be is futott 22 és fél óra, valamint több mint 900 kilométer megtétele után.

Czintos József „második" életműdíja

A Magyar Színházak XXIII. Kisvárdai Fesztiváljának záróünnepségén adták át a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Életmű-díját a több évtizedes kiemelkedő művészi munkájáért Czintos Józsefnek, Jászai Mari-díjas színművésznek, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat művészének és örökös tagjának.

Hamarosan kezdődik az idei dinnyeszezon

Azok a gazdák, akik fólia alatt termesztik a dinnyét, és öntözőberendezéssel biztosítják a palánták folyamatos vízellátását, már akár két hét múlva, de legkésőbb tíz napon belül leszedhetik az első érett dinnyéket. Kovács Endre, Piskolt alpolgármestere, aki maga is dinynyetermesztő, lapunknak elmondta, a megyei dinnyenagyhatalomnak számító község határában idén közel 100 hektárnyi termőterületet ültettek be dinnyepalántával.

Romokban a nyári táborok

Négy ifjúsági tábor is van Szatmár megyében, ezek közül azonban mindössze a megyeközpontbeli működik. Ám mióta nem rendelkezik termálvízzel, a romániai diákokat nem érdekli a szatmári üdülő - derült ki tegnap a Szatmár Megyei Prefektusi Tanács soros ülésén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: