2011-06-08 07:23:03• hírek • Szatmar.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Egy igaz ember halálára

Azt tartja az illem, hogy egy halottról vagy jót mondjunk, vagy semmit. Debreczeni Éva esetében tiszta szívvel eltekinthetünk az illemtől: róla csak jót lehet mondani. Melegszívű ember volt, kiváló munkatárs, aki mellékesen magas szinten művelte a szépírást is. Ám soha se mondta senkinek ezt sem. Nem akart ezzel sem terhelni senkit. Szinte titokban tartotta megjelent köteteit is. Egyébként sem terhelt soha semmivel senkit, soha nem kért szívességet, ellenben ő szinte naponta tett szívességet mindenkinek. Például: könyvek sokasága jelent meg az ő gondozásában - szívességből. Kórházba kényszerülése előtt még megszerkesztett gyorsan egy könyvet, szívességből.

Ilyen volt Éva. Azt írta a minap e sorok írójának egy közössé lett ismerős, amikor kiderült a betegsége: "nem érdemli meg azt a nagy terhet, de hát tudjuk, hogy nem egyenlően és érdem szerint osztogatják a szenvedést, vagy, ha igen, fordított sorrendben". Tökéletesen illik ez Évára: kevés apró öröm és sok fájdalom jutott neki osztályrészül.

Drága Debrecz, az örök világosság legyen osztályrészed odaát.

Nemsokára a tanárok vizsgáznak

Az érettségi vizsgák után rögtön a tanárok is bizonyíthatnak: július első hetében a pedagógusok számára rendezik meg a versenyvizsgákat. A beiratkozókat a jövő héttől várják.

Területrendezési munkák Erdődön

A napokban kitisztították az erdődi Lăutarilor utcán található vízelvezető kanálist, ugyanis az az idők folyamán megtelt hulladékkal, eldugult, és a városvezetés még az esős időszak előtt be kívánja fejezni a karbantartási munkálatokat. Szakács Imre alpolgármester lapunk kérdésére elmondta, hamarosan a városba érkezik az a 2400 tonnányi tört kő, amelyet a mellékutcákon szórnak majd szét a közeljövőben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: