2011-05-24 21:35:15• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Kiraboltak egy benzinkutat

Kedden, hajnali 4 óra 30 perc körül egy, 30 és 35 év körüli, eddig még azonosítatlan férfi tért be egy szatmárnémeti, Károlyi úti benzinkútba, de nem vásárlás vagy fizetés céljából, hanem, hogy magával vigye a bevételt. A férfi egy farmerkabátot, fején egy baseballsapkát viselt, arcát pedig egy bőr színű sál takarta el.

Csökkent a gazdák pályázókedve

Míg 2007-ben valamivel több mint 27 ezer Szatmár megyei gazda kérte az Európai Unótól pályázható területalapú támogatást, addig tavaly ez a szám 23 300-ra csökkent, idén pedig 21 740 gazdálkodó nyújtott be kérvényt. Pintea Viorel, a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) Szatmár megyei kirendeltségének igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, az intézmény hibájából pár száz gazdának még nem fizették ki a támogatást,

Ismét magyar siker Szatmáron

Több mint egy évvel azt követően, hogy Szatmárnémetiben megmérkőzött a 18 éven aluli román és magyar válogatott, tegnap délután a két ország U15-ös együttesei mérték össze tudásukat az Olimpia-stadionban.

Jelképes útravaló a nőszövetségtől

A hagyományokhoz híven a nőszövetségi tagok készítették el a jelképes útravaló tarisznyát a végzős református gimnazistáknak. Tegnap délután adták át hímzett batyukat a tanintézményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: