2011-05-17 22:50:28• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Kölcsön, ami tönkretesz

Az uzsorakölcsön azoknak kínál - látszólagos - megoldást, akik szorult és kilátástalan pénzügyi helyzetbe kerültek, gyors pénzmegoldásra van szükségük, de olyan áron, ami semmilyen körülmények között nem vállalható. Veszélyes, mert a hitelező nem ismer tréfát, ha a törlesztésről van szó.

Ingatlanokra „utazó" uzsorások márpedig Szatmárnémetiben is vannak - több tíz átvert család pereskedik jelenleg is a lakásáért.

Klasszikusgitár virtuózok

Tegnap este hét órakor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Helyi Tanács és a G. M. Zamfirescu Mûvelődési Központ közös szervezésében valósult meg az a klasszikusgitár est, amelyre már második alkalommal került sor Szatmárnémetiben, a Dinu Lipatti Filharmóniában.

Oktatási intézményeket építenek

Az idén tavasszal kibocsátott bontási engedély alapján a földdel egyenlővé tették a korábban évtizedekig polgármesteri hivatalként működő ingatlant Lázáriban, ugyanis az épület már használhatatlanná vált, és óvoda lesz a helyén. Lengyel István, Lázári község polgármestere lapunknak elmondta, várhatóan jövőre kezdik meg az építkezési munkálatokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: