2011-04-20 06:49:16• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

A Szatmári Magyar Hírlap április 20-i, szerdai számából:

Megnyílt a kézművesvásár

Az ünnepeket, főként a karácsonyt és a húsvétot megelőző napok állandó színfoltjává váltak Szatmárnémetiben a kézművesvásárok. A sokak által várt árusok most is kipakolták portékáikat a Batthyány (Corneliu Coposu) sétányon, a gyönyörű, napsütéses tavaszi időben pedig nagyon sok szatmári járókelő tekintette meg a vásárt már tegnap is.

A hagyományoknak megfelelően, most is elsősorban a húsvéthoz kötődő dísztárgyakkal várják a vásárlókat. A helyi kézművesek egyébként a tőlük megszokott ízlésességgel készített tavaszi és húsvéti hangulatú díszeket, gyöngyékszereket kínálnak. A mesterek portékája most is saját kézimunka, és nem a nagykereskedésekben beszerzett kínai tucatáru. A vásár szombattal bezárólag naponta 10.00 és 19.00 óra között látogatható.

Ellenzik a sürgősségi illetéket

A Szatmár Megyei Prefektúra egy közleményben magyarázta meg, mi okból kifolyólag támadta meg a Szatmárnémeti Helyi Tanács által idén január 31-én hozott határozatot, melyben módosulásokat rendeltek el a 2010. május 27-én hozott határozatban a 2011-es évre vonatkozó helyi adókra és illetékekre nézve.

Mint arról már beszámoltunk, a prefektúra a közigazgatási bíróságon támadta meg a sürgős igénylésekre kiszabott illetéket. A városi tanács még januárban módosította a 2010-ben a helyi illetékekre és adókra vonatkozóan elfogadott határozatot. A módosítások egy része a polgármesteri hivatal hatáskörébe tartozó Lakosságnyilvántartó Hivatal által különleges esetekben felszámolt illetékekre vonatkozik.

Húsvéti műsor az idősklubban

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet által fenntartott Reménység Központban minden fontosabb ünnepet megtartanak. Nem maradhatott ki az ünnepségek sorából a húsvéti sem, amelyre tegnap, a nagyhét második napján került sor. Az ünnepség fő mozzanata az utolsó vacsora rövid bemutatása volt, amely Hauler Magdolna, a Reménység Központ szociális asszisztense munkáját dicséri, főként ami a korhű jelmezeket illeti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: