2011-04-13 07:12:26• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Felvételi tudnivalók - helyben

Tegnap Szatmárnémetiben és Nagykárolyban kaphattak tájékoztatást a 2011/2012-es tanévre a magyar tannyelvű felsőoktatási intézményekben meghirdetett szakokról a továbbtanulni vágyó fiatalok - a Szatmári Magyar Diákszövetség (SZMDSZ) az Országos Magyar Diákszövetséggel (OMDSZ) együttműködve „házhoz szállította" a felvételikkel kapcsolatos információkat.

Megyénk gólyanagyhatalom

Az országos statisztikai adatok szerint Temes mellett megyénkben él a legtöbb gólya. A tavasz hírnökének is nevezett madár első egyedei már közel egy hónapja megérkeztek hozzánk, és az ország területén élő populáció jelentős része évről évre Erdélyben és a Partiumban talál otthonra.

Még egy hónapig igényelhető a támogatás

Május 16-ig tehetik le kéréseiket a gazdák Területalapú Támogatásra a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) megyei kirendeltségeinél. Az ígéretek szerint idén több segítséget kapnak majd, ebből adódó nagyobb haszon azonban nehezen elképzelhető, hiszen az üzemanyagon kívül emelkedett a vetőmag és a műtrágyák ára is.

Szépülő, zöldülő 10-es iskola

Az elmúlt hetekben napról napra zöldebbé, szebbé vált a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola parkja és udvara. A diákok, szülők és tanárok jóvoltából, az iskola öko-programja keretén belül facsemetékkel és kiskertekkel színesítették a tanintézmény zöldövezetét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: