2011-03-16 07:19:52• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

A márciusi ifjakra emlékeztek a diákok

Szatmár megye legtöbb településének magyar tannyelvű iskolájában kedden, március 15-én az 1848-49-es szabadságharcra emlékeztek.

Szatmárnémeti három magyar középiskolájának - Református Gimnázium, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Hám János Római Katolikus Iskolaközpont - közössége is ünneplőbe öltözött, kokárdát tűzött ezen a napon, a diákság pedig ünnepi műsorral tisztelgett a márciusi ifjak előtt.

 

Pellet közé rejtett cigi

Fűtőanyagként használt pellet közé rejtett csempészcigarettát találtak a szatmári vámosok.

Vasárnap a halmi határátkelőnél akart belépni egy férfi az országba, aki egy kamiont vezetett, mely állítása szerint a fűtéshez használt, napraforgómag héjából készült pellettel megtöltött zsákokkal volt felpakolva. Mivel a rakományt gyanúsnak tartották, a határrendészek a vámosokkal közösen a Szatmárnémeti Belső Vám székhelyére irányították a járművet.

 

Ákos: áprilisban átadják a vízhálózatot

Mivel Ákos község költségvetése jóval kisebb, mint egy évvel korábban, pályázatok révén próbál komoly beruházásokat megvalósítani Geréb Miklós polgármester. Az utóbbi években már több sikert értek el így, és a következő időszakban is minden esély megvan erre.

 

Ismét elszabadulnak a lóerők, kezdődik a rali szezon

Szombaton kezdődik a megyei gyorsasági ralibajnokság hatodik idénye, melyet a Román Autóklub (ACR) szatmári kirendeltsége és az Auto-Karting Rider's szervez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: