2011-02-08 21:34:17• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Ökológiai rendőrség alakul

Ökológiai rendőrséget alakított a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, mely - Kereskényi Gábor alpolgármester szerint - hétfőn kezdi meg a működését. A tervek szerint ennek négy munkatársa lesz, kettő a helyi rendőrség részéről, kettő pedig a köztisztasági vállalat, a Florisal Rt. alkalmazottai közül kerül ki.

Egyórás várakozás a petei határnál

Tegnap órákon keresztül hosszú sor kígyózott a petei határátkelőnél. A járművezetők idegessége érezhető és érthető is volt, hiszen volt, akinek órák hosszát kellett várnia a határátlépésre.

Lucuţ Cristian, petei határátkelő helyettes vezetője lapunknak elmondta, hogy az Országos Határrendészet országos szintű, fokozott ellenőrzési akciókat írt elő minden átkelőpontnál.

Zsizsikes rizs, cigicsikkes kenyér

Zsizsiktől hemzsegő rizzsel, kenyérbe dagasztott cigarettacsikkel és „egércubákos" napraforgómaggal keresték fel a felháborodott szatmáriak a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal irodáját.

Mindhárom élelmiszert szatmárnémeti boltban vásárolták a fogyasztók.

Felavatták az új esperesi hivatalt Szatmárnémetiben

Tegnap a helyi sajtó képviselői számára is hivatalosan bemutatták a nemrég felújított esperesi hivatalt. A Szatmári Református Egyházmegye még tavaly júniusban, Sipos Miklós akkori esperes kezdeményezésére egy új esperesi hivatal kialakításába fogott. Miután az egyházmegye visszakapta a volt Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületét és a Református Gimnázium ismét visszaköltözhetett épületébe, az esperesi hivatal is az iskola egyik földszinti termében kapott helyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: