2011-07-01 06:51:53• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Mi lesz veled, szelektív hulladék?

Harmincegy napirendi pont szerepelt a Szatmárnémeti Helyi Tanács tegnapi ülésén. A tervezetek között szerepelt többek között a helyi költségvetés módosítása, valamint a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalhoz tartozó intézmények a költségvetésének módosítása. A tanácsosok a napirendi pontokat jóváhagyták, az ülés szinte vitamentesen zajlott, kivéve néhány észrevételt. A legnagyobb vita a huszonkilences pont körül alakult ki, amelynek lényegét, a szelektív hulladékgyűjtési pontok kialakítása, valamint a Florisallal kötött szerződés meghosszabbítása képezte.

Újrabádogozzák a templomkupolát

Pályázati alapból sikerült finanszíroznia a nagykárolyi magyar ajkú görög katolikus közösségnek a templomuk részleges restaurálását.

Tovább akar tárgyalni

Egyelőre nem tesz eleget a Szatmár Megyei Tanács a Federalcoop szövetkezeti társaság követelésének, levették tegnap a napirendi pontok közül a könyvtárra vonatkozó egyezség indítványát. A tanács egyébként újabb tárgyalásokat kezdeményez a bérleti díj csökkentése érdekében.

Boldoggá avatáskor lezárt utcák

Vasárnap Scheffler János mártírhalált halt püspök boldoggá avatásának szertartása alatt több környező utcát is lezárnak. Mozgó árusok pedig nem kínálhatják portékáikat ebben az időszakban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: