2011-06-24 07:27:09• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Fodor emlékdíjat alapítottak

Tegnap 17 órai kezdettel került sor a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei szervezetének megyei küldött gyűlésére. A gyűlésen több fontosabb téma is napirendre került, többek között a parlamenti csoport, illetve a megyei tanács frakciójának beszámolója.

Evakuálták a Kakszentmártoniakat

Nagyszabású árvízvédelmi gyakorlatot szervezett tegnap a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) Szatmárdudvariban és a községhez tartozó Kakszentmártonban. A szakemberek szerint a hasonló gyakorlatoknak nagyon fontos szerepük van, ugyanis ezek a hatékony védelem egyik fő pillérei.

Átadták az „Ezüst otthont"

Szatmárhegyen tegnap hivatalosan is átadták az „Ezüst otthon" elnevezésű idősközpontot, amelyet alzheimer-kórban szenvedő idős betegek számára hoztak létre.  Az otthon még 2004-ben készült el, egy akkori kormányprogramnak köszönhetően. Mivel a kormány által kiutalt pénzösszeg nem volt elég a régi iskolaépület teljes átalakítására, a polgármesteri hivatal kölcsönből fejezte be a létesítményt 2005-ben, 2006-ban a Casa Sătmăreană Alapítvány felvállalta az idősotthon működtetését.

Ötven kérvényre van még pénz

Június 1-től indult el ismét a Környezetvédelmi Minisztérium Zöld Ház néven meghirdetett, környezetbarát fűtési rendszerek beszerzését támogató programja. Szatmár megyében jelen pillanatig 230 személy tette le kérvényét a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnél.

Nagykárolyiakat díjaztak tegnap

A nagykárolyi Villa Karul Fesztivál rendezvénysorozat részeként összesen 17 személyt díjazott tegnap délután a város vezetése. A helyi tanács döntése értelmében a közösségükért dolgozók Pro Urbe-díjat és kiválósági oklevelet, valamint Nagykárolyért érdemrendet vehettek át a település elöljáróitól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: