2011-06-16 21:54:53• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Egyirányúsítások, bérelhető parkolóhelyek

Tegnap a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közlekedési bizottságának ülésén újabb öt utca egyirányúsításáról döntöttek, de a 14-es lakónegyed bérelhető parkolóhelyeiről, valamint több utca biztonságosabbá tételéről, illetve a járdán parkoló autók ügyéről is tárgyaltak.

Kiaknázatlan a forró arany

Az 1950-es és 1960-as évek óta nem készült komolyabb felmérés a megyénkben található termálvíztartalékról. Ezt kívánja ellensúlyozni az a geotermikus energiaforrások feltérképezését célzó széleskörű program, amely felméri a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyében fellelhető készleteket.

Figyelmeztető lövések

Június 15-én éjszaka, fél tízkor az avasfelsőfalui határrendészek járőrözés közben, a határtól száz méterre, Mózesfalu irányában észrevettek egy csoportok, melynek tagjai nagyméretű csomagokat cipeltek.

Elkészült a rangsor: gyenge a kórházaink fele

Ettől a hónaptól kompetenciától függően, öt csoportba sorolták be a romániai kórházakat. A legtöbb egészségügyi intézményt, 58 százalékukat a leggyengébb kategóriákba, a IV-es és V-ös fokozatúba sorolták be - köztük, egy kivételével, az összes Szatmár megyei kórházat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: