2011-05-20 06:16:46• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Hagyományteremtő bolond ballagás

Fantasztikus hangulat, vidáman, bohóckodva búcsúzó végzős évfolyam: ez a Bolondballagás. A 2010/2011-es tanév feszültségét levezetendő tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban is megszervezték a végzősök napját. A magyarországi középiskolákban mára már hagyománnyá vált rendezvény során, a tizenkettedikesek a „komoly ballagás" és az érettségi előtti drukkot vezethették le, játékos, szórakoztató formában.

Szatmárnémeti Élu bácsija

Tegnap, a Szatmár Megyei Múzeum előterében fotó kiállítás nyílt, melynek témája, Szatmárnémeti “Élu bácsija”-nak élete és munkássága volt. A tárlat a Szatmár Megyei Múzeum és a Régi Város Írásai Egyesület közös szervezésében jött létre. Klein Eliahu Albert, a 2006-ban elhúnyt iparművész életét és munkásságát Ovidiu-Emilian Mica, az egyesület elnöke, és Erdős Judit, művészettörténész ismertette a megjelentekkel.

Miniatűr csodák Nagykárolyban

A nagykárolyi BestFest elnevezésű rendezvénysorozat keretében makett-kiállítást nyitottak meg tegnap késődélután a színház halljában. Mivel a városban nagyon kevés a megfelelő kiállító-helyiség, a Károlyi-kastély renoválási munkálatainak megkezdése óta a használaton kívüli színház előcsarnokában rendeznek tárlatokat. A tér elég nagy ahhoz, hogy a nem túl bonyolult konstrukciójú tárlatokat megszervezhessék ott, és a fények is elégségesek az üvegvitrinek láthatóvá tételéhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: