2011-04-15 06:54:54• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Ideiglenes vágóhíd húsvétra

Már tegnap megkezdték előkészíteni azt az ideiglenes engedéllyel működő vágóhidat, amely április 19-én, kedden nyitja meg kapuit a húsvétra készülődők előtt. A korábbi évekhez hasonlóan 2011 húsvétján is csak egyetlen, állatorvosilag engedélyezett bárányvágóhíd működik majd megyénkben.

Húszmilliós keret még fennmaradt

Nemrég számoltunk be arról, hogy több magánszemély mellett tíz önkormányzat - Mikola, Béltek, Szamosdob, Aranyosmeggyes, Kökényesd, Szamosborhíd, Börvely, Érkávás, Hadad és Bogdánd - is pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség szatmári igazgatóságán, amelyek sikerétől a vidéki turizmus fellendítését remélik az érintettek.

Eseménydús Kölcsey Napok

Tegnap Szatmárnémetibe érkeztek a Kölcsey Főgimnázium testvériskoláinak küldöttségei: mintegy negyven diák és tanár a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumból és a nagyváradi Ady Endre Líceumból. A Kölcsey Napok így a testvériskolák képviselőivel közösen folytatódtak.

Szatmári béke emlékezete

Április 29-től a Szatmár Megyei Múzeum nagyszabású kiállítással emlékezik meg a 300 évvel ezelőtt, 1711. április 30-án a II. Rákóczi Ferenc vezette szabadságharc végét jelentő nagymajtényi fegyverletételre, közölte lapunkkal Szőcs Péter, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: