2011-04-08 07:27:26• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Harmadszor is újraaszfaltozzák

A szatmárnémeti Árpád (Vasile Lucaciu) utca aszfaltozása kezd hasonlítani egy véget nem érő brazil-sorozathoz, amit az ott lakók első sorból nézhetnek végig, s nem biztos, hogy örömük telik benne.

Szatmárnémeti, a magyar orvosok fővárosa

Ezen a héten Szatmárnémeti méltán nevezheti magát a romániai magyar orvosok fővárosának, hiszen mintegy 450 neves szakember érkezett megyeközpontunkba az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) Orvos és Gyógyszerész Szakosztálya főszervezésében megrendezésre kerülő vándorgyűlésére.

3,5 millió kórházi felszerelésre

A 154-es egészségügyi minisztériumi rendelet értelmében a Szatmár Megyei Kórház és az Avasfelsőfalui Kórház számára összesen 3 418 100 lejt hagytak jóvá egészségügyi berendezések vásárlására. Az összeget a Megyei Tanács kérvényezte, s a teljes összeg öt százalékát kell ezen önkormányzatnak állnia.

Intelligens szirénák

A Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Katasztrófaelhárító Igazgatóságával és a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósággal közösen indít projektet a két szomszédos, határ menti megye lakosságának katasztrófa esetén történő figyelmeztetése érdekében.

Vöröskeresztesek akcióban az Egészségügyi Világnapon

Az Egészségügyi Világnap alkalmából, tegnap a Vöröskereszt szatmári szervezete az újfőtér sétálóutcáján állította fel sátrát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: