2011-04-01 06:58:04• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Történelmi jelentőségű fejlesztés

Szatmár megye újkori történetének legnagyobb fejlesztési munkálatainak finanszírozási szerződését írta alá tegnap délben a megyei tanács a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztériummal. A Borbély László tárcavezető és Csehi Árpád-Szabolcs megyei tanácselnök kézjegyével ellátott dokumentum nyomán mintegy 400 millió lej, azaz közel 100 millió euróból újítják fel 11 település vízvezeték- és kanálisrendszerét.

Döntöttek: költözik a Kölcsey

Tegnap a Szatmárnémeti Városi Tanács ülésén újabb döntés született a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium sorsát illetően. A tanácsosok ugyanis elfogadták azt a határozatot, mely során a Kölcsey a Zárda épületéből az egykori Unio Líceum épületébe költözhet.

Lezárták az utat a Láncosnál

Folytatódik a Mihai Viteazul utca javítási folyamata. Ezúttal a volt Victoria mozi és a Jean Calvin tér közötti szakaszt újítják fel. Emiatt a forgalmi rend is megváltozik ezen a szakaszon.

Megtisztul a nagykárolyi víz

Végre megoldódnak a nagykárolyiak évtizedek óta tartó vízgondjai, ugyanis a tegnap aláírt finanszírozási szerződés alapján 75 millió lejből újul meg a mezőváros vízhálózata. Kovács Jenő polgármester lapunknak elmondta, 2000-ig a városban csak reggel és este volt víz, azóta sikerült megoldani, hogy folyamatos legyen a vízellátás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: