2011-03-10 21:13:27• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Európai szintű sürgősségi

Bukarest, Konstanca és Marosvásárhely után, az idei évben már Szatmár megye is európai szintű, a legmodernebb standardoknak megfelelő sürgősségi osztállyal fog rendelkezni.

Csehi Árpádnak, a Szatmár Megyei Tanács elnökének meghívására a bővítési munkálatokat tegnap délelőtt Raed Arafat, az Egészségügyi Minisztérium államtitkár-helyettese is megtekintette, aki a szatmári szakemberekkel közösen tárgyalta meg a sürgősségi osztály újratagolását is.

Gyűlést tartottak a termelők

Gyűlést tartott tegnap a Szatmár megyei mezőgazdasági termelők egyesülete, melyre meghívták számos, a növénytermesztés terén illetékes hatóság képviselőjét is, így jelen voltak a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság, a Szatmár Megyei Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség, a fajtanemesítési és reprodukciós ügynökség, a vetőmag- és szaporítóanyag-minőségi felügyelőség, az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság stb. vezetői is.

Interaktív nagyszínpadi mesedarab

A Harag György Társulat egy különleges és rendhagyó előadással kedveskedik a közönségnek március 12-én a Szatmárnémeti Északi Színházban.

Ismét parkosítanak Kálmándon

Mellszobrot állítana a kálmándi önkormányzat Scheffler János püspöknek. Schlakter Ferenc beszámolója szerint ismét benyújtottak egy pályázatot a Környezetvédelmi Minisztériumhoz, amely pozitív elbírálásban részesült, így hamarosan három helyen is parkosítanak a településen. Ezek egyikében biztosítanak majd helyet a boldoggá avatás előtt álló püspök szobrának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: