2011-02-10 23:15:31• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Honlap a szatmári holokausztról

Véletlenül bukkant lapunk munkatársa jó fél évvel ezelőtt arra az internetes honlapra (www.szatmar.us), amely igen értékes adatbázisként szolgál abban a  tekintetben: miként zajlott le a holokauszt Szatmárnémetiben és környékén, hozzávetőlegesen hány áldozata volt vidékünkön a XX. századi történelem legtragikusabb eseményének, mennyi mindennel járultak hozzá a zsidók a megye gazdasági és kulturális életéhez.

Elfogadták a költségvetést

A Szatmárnémeti Városi Tanács tegnap elfogadta a megyeszékhely költségvetését. Eszerint az önkormányzat ebben az évben 6-8 millió eurót szánhat befektetésekre.

Újabb újinfluenzás szatmári

A Szatmár Megyei Kórházban kezelik azt az 57 éves szatmárnémeti férfit, akit még hétfőn szállítottak be újinfluenzás megbetegedés gyanújával. A bukaresti Cantacuzino Intézet laboratóriumi próbáinak eredményei csütörtökön érkeztek meg: a páciens A típusú H1N1 influenzavírussal fertőzött.

Parkolás-ügyben nincs javulás

Úgy tűnik, igaza lett annak a két szatmárnémeti tanácsosnak (Láng Lászlónak és Maskulik Csabának), akik ellenezték a parkolási díjak megemelését, mondván, hogy ezzel csak azt érik el, hogy még nagyobb terhet raknak azokra a becsületes polgárokra, akik hajlandóak fizetni.

Valentin-napi nyerteseink

Sokan voltak, aki meglepték kedvesüket egy Bálint-napi vallomással, s azt el is jutatták szerkesztőségünkbe. Tegnap délben közülük sorsoltuk ki azt a három szerencsést, aki értékes nyereményekkel lett gazdagabb.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: