2010-10-14 23:42:20• hírek • A Szatmári Magyar Hírlap pénteken megjelenő lapszámából.

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki lapszámából

A Szatmári Magyar Hírlap pénteken megjelenő lapszámából.

Megbénult a szatmári pénzügyőrség

Ha csak néhány órára is, de tegnap beszüntették a munkát a Szatmár Megyei Pénzügyőrség dolgozói, ez időben pedig az Államkincstár sem fogadta a lakosokat. A tiltakozók azt sérelmezik, hogy a béreik nekik a legalacsonyabbak a romániai közszférában, amelyek esetenként még a 450 lejt is alig érik el.

Életveszélyes átkelő

Fénysorompó felszerelését kezdeményezi a kaplonyi és a nagykárolyi önkormányzat a község és a város közötti úton található vasúti átkelőnél - közölte lapunkkal Mosdóczi Vilmos, kaplonyi elöljáró. A polgármester szerint bármelyik pillanatban tragédia történhet.

Szigorúan ellenőrzik az igénylést

Tegnap a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hatáskörébe tartozó Szociális Közszolgálati Osztály (SPAS) vezetője, Doina Văsuţ, és a Szociális Szolgáltatások Irodájának vezetője Adrian Bălaj sajtótájékoztató keretén belül ismertették a kérelmezhető fűtéstámogatásban ez évtől fellépett változtatásokat, a megszigorított kritériumokat, melyek alapján immár kevesebben juthatnak hozzá a támogatáshoz. A szükséges formanyomtatványokat október 12-től lehet beszerezni.

Gordiusz Matematikaverseny

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a Gordiusz kétfordulós (körzeti verseny, döntő) matematika feleletválasztós tesztversenyt, magyarországi és határon túli középiskolák magyarul tudó diákjai részére - tájékoztatta lapunkat Kovács Béla matematikatanár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: