2011-09-06 07:20:56• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a megye kedvenc napilapjában, a Szatmári Magyar Hírlapban.

Földrajz és történelem: magyarul

Magyarul tanulják a romániai nyolcadikosok és a tizenkettedikesek Románia fölrajzát és történelmét a 2011/2012-es tanévben. A tankönyveket az elmúlt hétvégén Marosvásárhelyen egy tanácskozás során mutatták be, amelyre az összes romániai magyar főtanfelügyelőt, főtanfelügyelő-helyettes, valamint egy-egy földrajz és történelem szakos tanárt is meghívták. Amint azt Szász Piroska frissen kinevezett Szatmár megyei főtanfelügyelő-helyettestől megtudtuk, ezek a román tankönyvek hiteles fordításai: a szakkifejezések, elnevezések, településnevek és történelmi személyiségek románul és magyarul is fel vannak tüntetve bennük.

Nyereményjáték-sorsolás

A hagyományokhoz híven az iskolakezdéskor idén is szerettünk volna könnyíteni a taneszközök és egyéb, az iskolakezdéshez szükséges kellékek beszerzésének költségein. A Szatmári Magyar Hírlap, a Dani Exim Kft., az Amadeus könyvesbolt és az Al Bundy cipőbolt közös játékában tanszer- és cipővásárlási utalványt nyerhettek azok, akik részt vettek a játékunkon. Ehhez nem kellett mást tenni, mint négy különböző számú szelvényt össze kellett gyűjteni és egy gyermekrajz kíséretében eljuttatni szerkesztőségünkbe. Tegnap délben sorsoltunk a beküldött nyereményszelvények között.

Bőséges idén a hagymatermés

Megéri hagymát termeszteni, vallják a gazdák, ugyanis kis területen komoly terméshozamra számíthatnak azok, akik megfelelően gondozzák ezt a fajta haszonnövényt. Értékesítése is egyszerűbb, mint a többi zöldségfélének, hiszen minden háztartásban komoly igény van rá, a piacokon folyamatosan keresik.

Új szaktanfelügyelőket neveztek ki

A napokban zajlanak a kinevezések a romániai tanfelügyelőségeken, így Szatmár megyében is. A 2011/2012-es tanévben Szatmár megyének nemcsak új főtanfelügyelő-helyettese, de négy újonnan kinevezett és két, tisztségében megerősített szaktanfelügyelője is van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: