2011-07-18 23:15:57• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Augusztusban költözhet a Kölcsey

Köztudott, hogy a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak a Zárda épületéből költöznie kell ezen a nyáron. A tanintézménynek az Unio Líceum egykori épülete ad majd otthont, mely szintén a Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség tulajdonában van, és amely az iskolák újraszervezése során szabaddá vált.

Nincs feszültség a rendőrségen

Nehezíti a nagykárolyi rendőrség munkáját, hogy a székhelyükként szolgáló műemléképület felszereltségén az utóbbi évtizedekben nem fejlesztett semmit a szaktárca. "Kértük a Belügyminisztériumtól több ízben, segítsenek megoldani a problémáinkat, de kijelentették, nincsen elegendő anyagi fedezetük, és várjunk" - részletezte a tegnapi nagykárolyi tanácsülésen Radu Chiş főfelügyelő.

Sikeres Zöld Ház program

Nagy sikerként könyvelhetik el a Környezetvédelmi és Erdőgazdálkodási Minisztérium emberei az idei Zöld Ház programot, legalábbis ami Szatmár megyét illeti, nyilatkozta lapunknak Békessy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség vezetője.

Mehmedic folytatja a VSK-nál

A hivatalos cél még nincs megállapítva, de annyit elmondhatok, hogy az új idényben feljebb akarunk végezni - jelentette ki a VSK tegnapi sajtótájékoztatóján Fógel László klubelnök, aki kimondatlanul is világossá tette, hogy az elmúlt idényben ezüstérmet szerző női kosárlabda együttes az aranyéremre hajt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: