2011-06-28 07:36:01• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Interaktív honlap és turistacsalogató

Jövő nyártól egyszerűsödhet az ügyintézés a Szatmár Megyei Tanácsnál, ugyanis az önkormányzat támogatást nyert egy saját informatikai hálózat kialakítására, valamint egy interaktív honlap létrehozására. A tanács azonban addig is megpróbálja fejleszteni a turisztikai potenciált, népszerűsíteni a megye kulturális sokszínűségét és multikulturalitását.

Szent László búcsú Lázáriban

Zsúfolásig megtelt tegnap a lázári Szent László plébániatemplom, ahol az imádkozó hívek a szent
király emlékére rendezett misén vettek részt. A z ünnepség emellett jubileumi alkalom is volt, hiszen Ft. Kiss Ernő plébános ezüstmiséjét tartotta. A 25 évvel ezelőtt pappá szentelt plébános a szertartás elején megköszönte a híveknek, hogy ennyi ideje mellette vannak, és együtt imádkoznak vele.

Felszámolják a vidéki rendőrőrsöket


Felszámolják a vidéki rendőrőrsöket az elkövetkező hónapokban és kilenc ügyeleti központot alakítanak ki Szatmár megyében. A belügyminisztérium által szorgalmazott rendőrségi átszervezésről tegnap a megye polgármestereit is tájékoztatták.

Tucatnyi szatmári érem az ob-n

Kontancán tegnap véget ért a 13 éven aluli párbajtőrözők országos bajnoksága, melynek a Szatmárnémeti Sportklub gyerekei voltak a főszereplői, akik a zárónapon sem maradtak érem nélkül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: