2011-06-06 22:56:30• hírek • Szatmar.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Drákói szigor az érettségin

Több mint kétszázezer romániai végzős számára kezdődött meg hétfőn a 2010/2011-es tanév érettségi vizsgasorozata. A tanügyminisztérium drákói szigort hirdetett: akit puskázáson kapnak az érettségin, azon túl, hogy nem folytathatja a vizsgákat, csak jövő augusztusban próbálkozhat újra.

Szatmár megyében több mint 3500, köztük hétszáz magyar tannyelvű oktatásban végzős tanuló érettségizik.

Gyógyszereket írtak fel elhunytaknak

Közel másfélezer receptet írtak fel elhunyt személyeknek romániai orvosok - az Országos Egészségbiztosítási Pénztár legutolsó ellenőrzési akciója során derült fény az illegálisan kiállított vényekre. Talán mondani sem kell, ebben sem maradt le Szatmár megye a többitől.

Kanalizálnak Szatmárhegyen

Komoly beruházások várhatóak Szatmárhegy községben, tudtuk meg Szűcs Szabolcstól, a település alpolgármesterétől. Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (FADR) pályázati programjának köszönhetően 9700 méternyi községi utat aszfaltoznak le a községközpont területén.

Megverte az osztálytársa - kórházban kezelik

Kórházban kezelik azt a 11 éves bogdándi lányt, akit pénteken az órák után vert meg egy osztálytársa. Nem ő az egyedüli gyerek, akinek sürgős kórházi kezelésre volt szüksége a hétvégén: egy két és fél éves ákosi kislány beleesett egy késbe, egy tizenegy éves fiú pedig fáról leesve szenvedett töréseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: