2011-04-19 07:30:56• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Ülésezett a Szatmár Megyei Tanács

Pályázati pénzalapokból modernizálhat megyei és községi utakat a Szatmár Megyei Tanács, ezek műszaki dokumentációit tegnapi ülésükön fogadták el a tanácsosok.

Az Elena Udrea vezette Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium tervei szerint az elkövetkező négy évben 3,3 milliárd eurót költenek majd vidékfejlesztésre az Infrastruktúra Országos Programja elnevezésű terv keretein belül.

A LEADER Program szatmári nyertesei

Minél több európai uniós forrásnak a lekérése volt azoknak a Helyi Kezdeményező Csoportoknak (Grupuri de Acţiune Locală - GAL) és kistérségi társulásoknak a célja, amelyek az utóbbi évek során alakultak Szatmár megyében. Ezen csoportok tagjainak egy része a helyi önkormányzatok tisztségviselőiből áll, de civilszervezetek, magáncégek, magánszemélyek és gazdálkodók képviselői is akadnak közöttük.

Tíz középkori sírt találtak

A Láncos templom melletti útjavítási munkálatok során az árokásó munkagépek emberi csontokat forgattak ki a talajból. Szőcs Péter, a Megyei Múzeum igazgatója tegnap délután rögtönzött sajtótájékoztató keretében számolt be a leletekről. Mint mondta, olyan középkori temetőről van szó, amely a leírások szerint Krisztus után 1100 és 1500 között működött.

Vizet vezetnek Érendréden

Több mint 100 családi házba vezetik be a csapvizet Érendréden, tudtuk meg Papp Tibor polgármestertől. Az elöljáró szerint eddig 110 kérvényt regisztráltak az önkormányzat munkatársai. A fővezetékeket már lefektették korábban a község mindhárom falujában, most pedig az utcákról a lakóházakba vezető csöveket kell beásni a földbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: