2011-04-12 07:03:51• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Ezrek szavalták kedvenc verseiket

Több ezer diák szavalta egyszerre tegnap a kedvenc költeményét Szatmár megyében, a Magyar Költészet Napja alkalmából indított versolvasó mozgalom keretében. A rendhagyó mozgalmat tavaly első ízben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium szervezte meg, idén pedig a LiterArt Magyartanári Egyesület és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a megye minden magyar tannyelven tanuló diákját bevonva szervezte meg a közös versmondást.

Vízelvezetési munkálatok Lázáriban

Közel fél éve dolgozik a lázári önkormányzat a településen kialakult kritikus belvízhelyzet megoldásán. Lengyel István polgármester tegnap helyszíni szemlén mutatta meg lapunknak, jelenleg milyen állapotban vannak a munkálatok.

Fellendítenék a vidéki turizmust

Tíz Szatmár megyei polgármesteri hivatal szeretne Turisztikai Információs Központot kialakítani a közeljövőben. Az Európai Strukturális Alapokból finanszírozott program legutóbbi kiírásának benyújtási határideje március 31-én járt le, s a Halászati és Vidékfejlesztési Kifizetési Ügynökség szatmárnémeti kirendeltségén kapott információk szerint az általuk ellenőrizettekből mindössze egy projekt nem kapott megfelelő minősítést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: