2011-03-28 22:14:30• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Járható az út a szeméttelephez

Tegnap a Szatmár Megyei Tanács soros ülésén arról döntött, hogy megyei úttá nyilvánítják, ezáltal pedig átveszik a Szamosdobról a megyei hulladéklerakatig vezető községi utat.

Adjunk esélyt a tehetséges diákoknak!

Nagyon sok olyan tehetséges magyar gyermek él Erdélyben, ezen belül Szatmár megyében is, aki továbbtanulna, ám körülményei akadályozzák abban, hogy anyanyelven tanulva bejuthasson a középiskolába, majd a felsőfokú oktatásba. Őket segíti a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület.

Tovább tart a határátlépés

A magyarországi határrendészek március 28. és április 3. között fokozott ellenőrzési akciókat hajtanak végre a román-magyar határátkelőknél.

Kész az elméleti líceum - Borbélyt várják

A terveknek megfelelően, befejeződtek március első felében a Nagykárolyi Elméleti Líceum felújítási munkálatai. Kovács Jenő polgármester szerint a csütörtöki napot, azaz Borbély László környezetvédelmi miniszter látogatását várják a hivatalos átadással, ezért nem tartották még meg az avatóünnepséget. Az iskola udvarán egyébként most is dolgoznak - tereprendezéssel vannak elfoglalva, mivel betonozni akarnak, ez a munkálat azonban az elöljáró szerint már nem része a projektnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: