2011-09-08 07:19:49• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a megye kedvenc napilapjában, a Szatmári Magyar Hírlapban.

Nem injekcióznak a sürgősségin

Nem fogadják többet azokat a járóbetegeket, akik eddig azért fordultak a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának munkatársaihoz, hogy a kezelésükhöz szükséges injekciókat beadják - hívja fel a lakosság figyelmét Constantin Demian, az egészségügyi intézmény szóvivője.

Felújítják a Zsinagógát

Részleges felújításokat végeznek a szatmárnémeti Várdomb utcai zsinagógán. A szatmárnémeti zsidóság által Nagytemplomnak nevezett, ma már műemlékként nyilvántartott templom egyike volt a város huszonnyolc zsinagógájának ás imaházának, amelyek közül már csak ez áll, valamint a mellette lévő imaház.

A tájra jellemző salétromosodás miatt a falak feláztak, és a mennyezet helyenként beszakadt, tudtuk meg a zsidó hitközösség elnökétől, Décsei Miklóstól.

Problémás a tanárok kifizetése

Tegnap Ilyés Gyula polgármester sajtótájékoztató keretén belül mondta el, hogy a tanárok bírósági úton elnyert visszamenőleges fizetési igényeit nem tudja a polgármesteri hivatal biztosítani, mivel az ő feladatuk csupán az iskolák között leosztani a kapott összegeket. A fizetéslevonások során keletkező cirkuszok miatt ugyanis a tanárok beperelték a Tanügyminisztériumot, a pert megnyerték, a probléma viszont az, hogy az ily módon megnyert követeléseket most a polgármesteri hivatalnál próbálják érvényesíteni.

Megújul a túrterebesi kastély

Hamarosan végleges formát ölt és újra visszanyeri régi pompáját a Túrterebes központjában található Perényi-kastély. A 18. századi épület jelenleg a település oktatási intézményének egyik szárnya. Az E épületként is ismert ingatlant pályázati pénzforrások segítségével rehabilitáltatja az önkormányzat. "Összesen több mint 1,9 millió lejes pályázati finanszírozást nyertünk az iskola három épületének felújítására" - részletezte lapunk kérdésére Koczán Levente polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: