2011-07-28 07:18:25• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Betiltották a parkolást

Többször felvetődött már a 16-os lakónegyed zsúfoltságának problémája. A lakónegyedben végzett felújítási munkálatok során, a garázsok lebontásának eredményeként tíz új parkolót létesítettek, ez által összesen 1550 parkolóhelyet teremtve. Az emberek többsége azonban mégsem az új parkolókban, hanem az utcákon hagyja autóját. Annak érdekében, hogy ezen könnyítsenek valami módon, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közlekedési bizottsága tegnapi gyűlésén döntött arról, hogy a Sănătăţii utca egész hosszán, mindkét oldalán megtiltják a parkolást.

Funkcionális analfabéta diákok

Romániában az iskolából kikerültek nagy hányadának gondot okoz az írás-olvasás. A tizenöt év alatti diákok több mint negyven százaléka, a negyedikes tanulók 38 százaléka küzd olvasási nehézségekkel. A szaktárca ezért kötelezővé tenné ősztől az olvasást.

Csak két hídja maradt Börvelynek

A börvelyi lakosoknak valószínűleg nem lesz hiányérzetük, amiért a Kraszna folyón átívelő ideiglenes hidat "lehúzták" a tegnapi nap folyamán. Ott jártunkkor a csehországi híd- és útépítő vállalat munkatársai egy munkagép segítségével a folyó község felé eső részére próbálták átvinni az ideiglenes hidat,

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: