2011-07-21 07:24:13• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Elkészült a daróci sportpálya

Hamarosan már futballmérkőzéseket is lehet játszani a daróci műfüves futballpályán, ugyanis a tagnap a kivitelező cég, a Dominium Kft. és a megrendelő is helyszíni szemlét tartott, és megfelelőnek tartotta a beruházást. A szemlét követően Gãman Mihály polgármester lapunknak elmondta, a pálya kettes típusú, és a 2007-ben kiadott 7-es kormányrendelet értelmében sikerült finanszírozást találni rá.

Lövöldözés Majtényban

Tegnap ünnepelt a Szatmár Megyei Határrendészet: július 24., a Határrendészet Napja alkalmából lövészeti versenyt szervezett a helyi sajtó képviselői és a helyi hatóságok vezetői számára.

Kevéssel 12 előtt már lövésektől volt hangos a majtényi lőtér.

Szentjánosbogár tábor

Hétfőtől kezdve, minden nap 9 és 15 óra 30 perc között zajlanak a Szatmárnémeti Szent Miklós Görög katolikus egyházközségben a Szentjánosbogár Tábor tevékenységei. A táborban körülbelül ötven gyerek, köztük óvódások, kisiskolások és gimnazisták is részt vesznek, akik számára a szervezők számos érdekes és izgalmas, ugyanakkor tanulságos programot állítottak össze. Haraga Attila, a tábort szervező Szentjánosbogár Egyesület elnöke és egyben a főszervező lapunknak elmondta, hogy a táborban református, görög és római katolikus gyermekek egyaránt részt vesznek, hiszen ez felekezettől függetlenül szól minden gyermeknek.

Öngyilkossági esetek Szatmár megyében

A tavalyi évhez képest a felére csökkent az öngyilkossági esetek száma megyénkben, ám így is sokan szánják magukat erre az elkeseredett lépésre. A Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának hétvégi jelentéseiben ritkán találni olyat, amelyben ne számolnának be hasonló esetekről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: