2011-07-06 21:49:37• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Lakásbetörők akcióban

Az elmúlt években Romániában jelentősen megnőtt a betörések száma. Statisztikai adatok szerint, amíg 2008-ban 14 500-at, addig 2009-ben 16 000-t, 2010-ben pedig már 20 000 esetet állapítottak meg.

Öt játékos érkezik a VSK-hoz

Hat játékos távozott, és öt új kézilabdázó érkezett a Szatmárnémeti VSK élvonalbeli férfi kézilabda csapatához, ez volt a fő témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet tegnap délben tartott a klub vezetősége, Fógel László klubelnök, Kereskényi Gábor, az igazgatótanács elnöke, Ionel Păcurariu igazgatótanácsi tag valamint Palkó János vezetőedző.

Folyamatos munka Pusztadarócon

A nyári uborkaszezon sok munkát ad a Daróc községben élőknek. A települések területén egyre többen foglalkoznak a zöldségek termesztésével, tudtuk meg Găman Mihály polgármestertől. "Számításaink szerint megközelítőleg 100 ezer folyóméternyi uborkát ültettek idén Szamosdarán, és emellett a Pusztadaróc határában lévő parcellákban is találni szép számban a növényből" - fogalmazott a településvezető.

Önként és vidáman Lázári tisztaságáért

Lázáriban a negyedik osztályosok, tanítójuk, Török Enikő vezetésével, úgy döntöttek, hogy falujuk tisztasága számukra igenis fontos. De mivel túl nagy falat egy kis csapatnak az egész község megtisztítása, egy térképet készítettek, melyre a résztvevők feltüntették lakhelyüket, s e térkép alapján járták be a falut.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: