2011-06-29 22:34:49• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Megnyílhat az olvasóterem

A Szatmár Megyei Tanács mai rendes ülésének napirendjén szerepel a megyei könyvtár, az azt fenntartó Szatmár Megyei Tanács és Szatmár megye, illetve a Federalcoop szövetkezeti társaság közti vita, illetve törvényes eljárás megszüntetésére.

Vécsey-ház helyett terelőút

Tegnap Ilyés Gyula (képünkön) polgármester sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a mai tanácsülés egyik napirendi pontját a költségvetés átszervezése teszi majd ki.

Az újragondolt költségvetésbe két új projekt támogatását szúrták be.

PitStop - ingyenes műszaki vizsgálatok

Ingyenes műszaki vizsgálatokat végeztethetnek a nagykárolyi és szatmári autósok pénteken és szombaton a Kaufland bevásárlóközpont parkolójában - jelentette be sajtótájékoztató keretében Vinkler Roland, az Autonet Import kft. projektigazgatója.

Zárva a pénzügyi igazgatóság átszervezés miatt

Az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) az elkövetkezendő időszakban országos átszervezéseket tart, ez alól Szatmár megye pénzügyi igazgatósága sem kivétel.

A községé lett a termálkút

Községi tulajdonba kerül az Érmindszent határában található termálkút, döntötte el tegnapi tanácsülésén Érkávás község önkormányzatának képviselőtestülete.

Négy év alatt ötven érem

Meglepetésvendégeket hívott tegnap délben a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság vezetője, Florin Gal, ugyanis ezúttal a nyilvánosság által talán kevésbé ismert sportolókat, a Vonház Erik, Vonház Ingrid sportánc-párost mutatták be. A két gyereket a szülők is elkísérték, hiszen a 10 éves lánynak, és a 12 éves fiúnak ez volt az első sajtótájékoztatója, pedig már mindketten igen tekintélyes eredménylistával rendelkeznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: