2010-09-22 20:51:20• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Friss és aktuális témák a Szatmári Magyar Hírlapban.

Sztrájk Szatmárnémetiben is

Október 5-én Bukarestben gyűlnek össze a Szabad Tanügyi Szakszervezetek tagjai, hogy tiltakozzanak többek között a bértörvény és a pedagógusi leépítések ellen.

Amennyiben tiltakozásuk nem jár sikerrel a felsőbb vezetés előtt - országos szintű megmozdulásokra is lehet számítani, így újabb szatmárnémeti megmozdulásra - tájékoztatta lapunkat Virgil Roman, az érdekvédelmi szervezet Szatmár megyei vezetője.

Árusok vannak, a vevő kevés

A szatmárnémeti Nagypiacon nagy tételben árulók már beletörődtek abban, hogy a régi autópiac helyére költöztették őket, azt azonban csak remélik, hogy a vevők is utánuk mennek. Tegnap fél tíz körül alig volt mozgás a piacon, ugyanis addigra a viszonteladók és az üzletek is bevásároltak. A kálmándi Pink János szerint korábban a nagypiacnál reggel 8-ig általában mindent eladtak, tegnap viszont nem kelt el a zöldségük. És mivel a kereskedők és az üzletek nyolcig intézik a beszerzést, ezt követően már csak a piacra járó egyszerű polgárokra lehet számítani, ezek viszont nem igazán látogatják a városközponttól távol eső piacot.

Avasújvárosban a hivatal

Az Avasújvárosi Helyi Tanács három tagja és az önkormányzat alkalmazottai hétfőn visszaszállították Ráksáról a hivatalos iratokat. Betea Toma ráksai polgármester rablásért feljelentette őket.

Tovább zajlik a cirkusz Avasújvárosban, miután hétfőn három döntéshozó - az RMDSZ-es Ludróczki Sándor és Büte Pál, a PDL-s Bobuţ Lucian - Bartha Szilvia jegyző, Avasújváros ideiglenes vezetője társaságában elszállították a község iratait a ráksai községházáról (azt követően, hogy a prefektus rendeletben mondta ki: vissza kell költöztetni az önkormányzatot Avasújvárosba).

A témákról bővebben a Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: