2015-10-09 16:00:02• hírek • Szatmár.ro

A Szatmár Megyei RMDSZ közleménye

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete ezúton szeretne köszönetet mondani minden olyan szatmárinak, aki az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének október 2-án megtartott küldöttgyűlésének megszervezésében és lebonyolításában segítséget nyújtott, valamint véleményével és szavazatával hozzájárult a városunk jövője szempontjából fontos döntéshez.

Példaértékűnek tartjuk, hogy a városi RMDSZ küldöttei mellett összesen 27 civil szervezet, 5 partner kisebbségi politikai szervezet válaszolt pozitívan a felkérésünkre és delegált teljesjogú küldötteket erre, a szatmárnémeti magyarság jövőjét illető rendkívül fontos eseményre.

Ugyanakkor kiemelt köszönetet mondunk annak a 16 Szatmárnémetiben működő, a magyar történelmi egyházakhoz tartozó gyülekezetnek, amely a Szövetséggel közösen kívánt dönteni a magyar polgármesterjelölt személyét illetően ugyancsak teljesjogú küldöttekkel képviseltetve magát ezen az eseményen. Az így megszervezett küldöttgyűlés egyben az elmúlt 25 év legszélesebb körű konzultációját is jelentette az RMDSZ-jelölt kiválasztása során.

Köszönetet mondunk az előválasztáson az RMDSZ színeiben induló polgármesterjelölteknek, amiért a Városi Választási Bizottsággal és az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnökségével együttműködve aktívan részt vett az előválasztás előkészítésében. Annak az egyetértésnek a ténye, hogy mind az előválasztás lebonyolításához kötődő határidők, mind a küldöttgyűlés összetételének meghatározása, mind pedig annak lebonyolítási részletei a jelöltekkel együtt és az ő egyhangú döntésük révén került kidolgozásra, az egység és az együttgondolkodás felismerését erősíti a megyeszékhelyen.

Az elkövetkező periódusban nemcsak az eddigi támogatóinkra, de még az olyan emberekre is számítunk, akik csak nehezen tudják elfogadni mások, vagy a többség véleményét. A szatmárnémeti magyarság körében végzett közvéleménykutatás is rávilágított arra, hogy a város vezetésében változásra van szükség, s tekintettel a szervezetbe vetett magas bizalom tényére, erre közös erővel jó esély is nyílik. Tegyünk azért, hogy 2016-ban ez az esély realitássá is váljon.

A szatmárnémeti előválasztás kapcsán az RMDSZ által elkezdett nyitást és széleskörű véleményegyeztetést a küldöttgyűlés után még erőteljesebben kívánjuk folytatni intézményesített keretek között, hogy a Szatmár megyei emberek építő jellegű ötletei, gondolatai segítsék a közös ügyek megvalósítását, közös céljaink meghatározását és elérését.

Pataki Csaba, elnök
Szatmárnémeti

2015. október 10.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: