2015-11-02 17:47:18• hírek • Szatmár.ro

A Szatmár Megyei Kórház is segített

Hogyan tudna reagálni egy bukarestihez hasonló esetre a Szatmár Megyei Kórház - erre is választ kaptunk.

A Szatmár Megyei Kórházban hétfőn megtartott sajtótájékoztatón Marcela Papici menedzser bejelentette: a kórház 3,5 tonna hemofiltrációs folyadékot küldött a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének segítségével a fővárosba, hogy azt a Colectiv Clubban történt tűzeset során megsérült fiatalok ellátásában használják fel. A folyadék a vér megszűrésére használható, az égési sérülések keletkezésekor ugyanis toxinok szabadulnak fel az emberi szervezetben. A folyadékot gyártó gyógyszergyár ígéretet tett a megyei kórháznak, hogy hamarosan pótolni fogja az adományként elszállított mennyiséget.

A hemofiltrációs folyadék-adományról Adrian Stef megyei tanácselnök is beszélt hétfőn megtartott sajtótájékoztatóján. Kijelentette: ha még szükség van segítségre, akkor a Szatmár Megyei Tanács is kész akár pénzbeli segítséget is nyújtani a sérültek kezelése érdekében. Stef kiemelte: ellenőrzéseket kell végezni a szórakozóhelyeken, hogy hasonló szomorú esemény ne történhessen meg többé. "A Szatmár Megyei Tanács rendszeresen szervez rendezvényeket. Az első dolgunk mindig az, hogy garantáljuk a rengezvényeinken részt vevők biztonságát és épségét."

Hogyan reagálna a megyei kórház?

Marcela Papicitól a kórházban megtartott sajtótájékoztatón kérdezték meg a sajtó képviselői, a Szatmár Megyei Kórház hogyan tudna reagálni egy hasonló vörös kódos vészhelyzetben. Kiderült, a kórháznak az intenzív osztályon összesen 23 ágya van, ezek többsége pedig általában foglalt. A súlyos sérülteket azonnal továbbszállítanák nagyobb egészségügyi központokba, ahogy ezt az erre vonatkozó protokoll is előírja. "Biztos vagyok benne, hogy a legrövidebb idő alatt a megyei kórház minden orvosa és ápolója munkába állna" - mondta Papici.

Constantin Demian sajtóreferens az 1987-es balesetet hozta fel példaként, amikor leszakadt az Unio gyár 4-es szekciójának a tetőszerkezete. "Akkor még nem volt internet vagy mobiltelefon, a kórház minden alkalmazottja mégis egy órán belül önként jelenkezett munkára, mert segíteni akart" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: