2017-03-31 15:13:54• hírek • Szatmár.ro

A Számvevőszék fogja vizsgálni a megyei kórház tavalyi pénzügyeit

A tanácsosok a kórházban uralkodó állapotokra panaszkodtak.

A meglehetősen rövid tanácsülés idejét szinte megduplázta az Egyebek napirendi pont. Ciprian Ardelean PSD-tanácsos a kórházban uralkodó állapotokra panaszkodott: málladozó falakról, elhasználódott orvosi felszerelésekről, minősíthetetlenül viselkedő személyzetről szólt. Nem is beszélve sokfelé a tisztaságról, pontosabban annak hiányáról.

Pataki válaszában elmondta: a megyei kórház közel 10 millió lejes adóssággal zárta az évet, ezért a tavalyi könyvelést a Számvevőszékkel nézeti majd át. Szerinte ilyen adóssággal nem lehet csodát tenni, de dolgoznak a körülmények javításán – román-magyar határon átnyúló pályázattal 10 millió euró értékű fejlesztéseket szeretnének eszközölni. Kiderült az is, hogy a kórház 1 millió lejt bukott a tavalyi évben amiatt, mert az orvosi eszközöket szállító cég leállt a működéssel, ugyanis DNA-vizsgálat indult ellene.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban dolgozó vezető beosztottaknak nincs szerződése a kórházzal, amiben rögzítve lenne személyenként a kiadott feladatkörük – ezt is pótolni szeretnék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: