2013-08-12 20:27:59• hírek • Kocsis Zoltán

A Szamos-partra parkoltatnák a strandolókat

Rendhagyó sajtótájékoztatóra invitálta a helyi média képviselőit Szatmárnémeti vezetése hétfő délben: a Soarelui negyed kicsiny parkjában. Ezt egy kisebb kalandtúra követte.

A parkban Dorel Coica polgármester, Marcela Papici alpolgármester és Dan Babut városmenedzser azt az újfajta kukát mutatta be, amelyből egyelőre tíz darabot vásároltak, darabját „200-300" lejért, amint azt Papici elmondta. Az új szemetesek fémből készültek, így strapabíróbbak, mint az előző műanyag kukák, fejtegette Coica. Amennyiben beválnak, akkor többet is vásárol belőlük a hivatal.

Ezt követően a városvezetés és a sajtó képviselői autóba ültek, a Hegyi és a Batizi úton végighaladva lefordultak a Május 9 utcára, miközben azon morfondírozhatottunk: jól értettük, a polgármester tényleg egy újonnan épült parkolót akar megmutatni. Közben egy kis tereprali után átautóztunk a töltésen és megérkeztünk egy kaviccsal feltöltött kopár pusztára. „Ez lenne a parkoló?" tette fel magának mindenki a kérdést.

„A lakosok folyamatos reklamálása miatt felszólítottuk a városi strand üzemeltetőit, tartsa be a koncessziós szerződésben található pontokat és alakítson ki egy 2000 személygépkocsi befogadására alkalmas parkolót. Nos, ők így képzelnek el egy civilizált parkolót. Ez elfogadhatatlan és felháborító!", fakadt ki a látottak alapján Coica. „Három alternatívánk volt a parkoló helyével kapcsolatban, ám ezt tartottuk a legelfogadhatóbbnak", tette hozzá Papici, aki a Közlekedés-biztonsági Bizottság elnöke is.

Mint kiderült, az árterület a polgármesteri hivatal birtokában van, ám részese a koncessziós szerződésnek, többek között ezért esett rá a választás. „Hétvégenként akár 10.000 vendége is van a strandnak. Jó dolog, hogy a környező megyékből is érkeznek hozzánk fürdőzők, ám ha a turistákat meg is akarjuk tartani, akkor megfelelő körülményeket is teremteni kell. Ha ez nem történik meg, akkor kénytelenek leszünk korlátozni az autók számát", jelentette ki Coica és Papici.

Nem csak maga a parkoló, de az odavezető út sem nevezhető „civilizáltnak". Ezzel kapcsolatban Babut megjegyezte, a város megpróbálja a szűkös anyagi lehetőségek szabta keretek között „civilizáltabbá" tenni a Május 9 utcát.

A strandon zajló beruházásokkal kapcsolatban Coica határozottan kijelentette: nincs több engedmény, az üzemeltetőnek be kell tartania a szerződésben rögzített határidőket. „Odáig jutottunk, hogy már nem hiszünk Vasile Tantas meséinek! Ha nem tartja be a szerződés pontjait, akkor a legdrasztikusabb lépésekre számíthat a város vezetése részéről!", jelentette ki Coica.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: