2017-03-28 14:18:15• hírek • Szatmár.ro

A Szamos hullámaiba vettette magát ruhástól együtt

Szemezgetés, válogatás az 1899-es szatmári újságok híreiből.

Tűz. F. hó 11-éu, d. e. 12 óra tájban a város tulajdonát képező „Zöldfa szálloda“ istálója ismeretlen okokból kigyulladt és a teteje leégett. A további tűz terjedését a derék tűzoltók akadályozták meg. Kiss Ignácz szabómester, (önkéntes tűzoltó veszedelmes égősi sebeket kapott jobb tenyerén, egy tüzes ajtósarok megfogása alkalmával, úgy, hogy most egy pár napig munka- képtelenné lett, ezért megérdemelné, hogy egy csekély kárpótlásban részesülne.)

Síremléket Tabajdi Lajosnak! A váratlanul és megrenditőleg elhalálozott Tabajdi Lajos ref. lelkész emlékének sírkövet akarnak tisztelői állítani. Az őszinte, igaz kegyelet a közönség körében nagy visszhangra talált, — s már folynak is a gyűjtések egy díszes síremlékre.

Aki sokáig akar élni és míg él, egészséges akar lenni, az fizessen elő a „Kneipp- Ujság “ czimű lapra, mely a legjobb háziorvos. A „Kneipp-Ujság* mindenkit megtanít arra, hogy miként éljen, ha egészséges — és hosszú életű akar lenni, és megmondja azt is, hogy az egyes betegségek ellen, melyek a legjobb háziszerek. Czélszerü a „Kueipp-Ujság“-ra ez év elejéig számítva előfizetni, mert a már megjelent jeles czikkek ismerete nélkül az olvasó a Kneipp-gyógymódra nézve nem nyer teljes tájékozottságot. A Kneipp-Ujság megrendelhető Budapesten, X. kerület, füzér- utcza 19. sz. a.. — félévre 2 forintért, egész évre 4 forintért.

Öngyilkossági kisérlet - F. hó 18-án délelőt 10 óra tájban Marosán Mari nagy szokondi illetőségű 26 éves csavargó leány a Szamos hullámaiba vettette magát ruhástól együtt ittas állapotában. De a közelben levő katonák kifogták a Batthyányi utczai gátnál, és Mónus József hídnál levő rendőr pedig beszállította a rendőri laktanya fogházába.

(Szatmár – Társadalmi és Szépirodalmi Hetilap, 1899 április-május)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: