2009-08-14 10:45:27• hírek • Szatmár.ro

A Szamos hetilap szombati számából

A közelgő augusztus 20-i ünnep alkalmából Mandula Tibor írását közli a Szamos legújabb száma, Szent István műve- a magyar nemzet legnagyobb alkotása címmel.

A címlapon is a nagy országépítő, a keresztény magyar királyság megalapítójáról írt vers, megkeresztelését ábrázló festmény szerepel. Még mindig a nyár hangulata köszön vissza a Képtár című oldalról, ahol képzőművészek ábrázolásában követhető a nyár. A gyermekek is nyári versikéket olvashatnak a hangulatos összeállításban és festegethetnek is.

Világasztalhoz hív meg „ebédre" Kiskasza László, ezúttal a görög konyha ízletes gasztronómiai különlegességeit írta össze, ami bárhol elkészíthető. „Világjáró" útról hazatérve rajzolja meg a mediterrán vidék virágözönét Pink Judit kertészmérnök, közben a jellegzetes mediterrán növények kiskerti telepítését javasolja.Matematikai díjakról ír Kiss Sándor tanár, létrehozásuk, és odaítélésük történetéről, részleteiről.

Muhi Sándor a giccses köztéri szobrokról, gipszfigurákról ír, Németi János archeológus pedig ezúttal kelta leleteket „tár fel". Folytatódik a világháború Mandula Tibor írásában, a magyarok története pedig a török hódolásokhoz érkezett.A Szamos hetilap a Szatmári Magyar Hírlaphoz csatolva jelenik meg, minden szobaton.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: