2009-05-22 13:03:56• hírek • Szatmár.ro

A Szamos hetilap legújabb számából

A Szamos hetilap ezen a hétvégén is érdekes olvasnivalókat tartogat.

„Jelen oktatásunk egyik alapgondolata az integráció. Szép gondolat, ám nem egyszerû megvalósítani. Könnyû hangoztatni a másság elfogadását, de nem könnyû a konkrét helyzeteket kezelni. Pedig a gyerekek nyitottak és elõítéletek nélkül élnek. Ha aktívan vonjuk be õket olyan gyakorlatokba, amelyek során megismernek más kultúrákat, õk maguk is kíváncsiak lesznek másokra, más kultúrákra, s megtanulják kezelni a különbözõ konfliktushelyzeteket."- Multikulturális értékeken alapuló együttmûködés- lépés az integráció felé címû írásban Szejke Ottilia tanítónõ aról a projektrõl tájékoztat, amelyet a Zabhegyezõ Gyerekanimátorok Egyesülete és az EACEA közösen pályázott meg, hogy élménypedagógiai és animációs módszerekkel dolgozó, multikulturális értékeket bemutató román - magyar együttmûködés jöjjön létre.

Goschy Mátyásnak oroszlánrésze volt Szatmárnémeti villamosítási, közmûvesítési, útfejlesztési terveinek kidolgozásában. 1935-ben Vajnay Lajossal, Janitzky Pállal és Király Ferenc építésszel kidolgozzák Szatmárnémeti városfejlesztési tervét.  Életét mérnöki hivatásának, a mûszaki tudományok mûvelésének, Szatmárnémeti fejlesztésének szentelte errõl szól Dancu Pál írása.

Ha otthon töltjük a nyarat legjobb, ha a környezetünket sok virággal vesszük körül. Balkonon, teraszokon, kiskertben, cserépben, vagy különbözõ ládákban elhelyezett virágok kellemes hangulatot biztosítanak, de ápolásukra nagyon kell figyelni. Ehhez ad szakmai tanácsokat Pink Judit kertészmérnök.

A Szamos hetilap a Szatmári Magyar Hírlaphoz csatolva jelenik meg minden szombaton.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: