2009-03-05 13:58:50• hírek • Szatmár.ro

A Szamos hetilap legújabb számából

Nők a képzőművészetben, nőkről, vagy nőknek írt versek néhány illusztrációval, de még a konyhaművészet is a nőnapi buli megszervezéséről szól.

A Kölcsey épületéről még egyszer, Két magyar iskola, egy erős iskolaközpont alapja címmel: „… a feltételek adottak, hogy ott magyar oktatás folyjon, egy olyan magyar közegben, ami talán egyedülálló Erdélyben. És ez a szatmárnémeti magyar oktatást szolgálja. Olyan komplexum alakul majd ki, ami modell lehet. Egy erős szellemi közeg hozható létre. Ezért tanári kar, értelmiségiek, szülők, diákok, egyházi vezetők, önkormányzat felelősen kell döntsenek és nyilatkozzanak.”

Darwin év kapcsán a nagy természettudósról olvashatnak, Sike Tamás érdekes írásában. Tamási Áron nem mindennapi írói indulásáról ír Paizs Tibor. És még egyszer a Kölcsey, ezúttal a tanári szoba falfestményének elemzése— Bara Csaba írása. Folytatódnak történelmi és képzőművészeti sorozataink, és a Kálvin év kapcsán a reformáció története, Mandula Tibor tollából.

A gyermekeknek a magyar meseirodalom egy meséje és egy szép tavaszi vers.A Szamos hetilap szombaton jelenik meg, a Szatmári Magyar Hírlaphoz csatolva.

Bódító virágözön, Thorma János festménye

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: