2009-02-12 15:17:10• hírek • Szatmár.ro

A Szamos hetilap legfrissebb számából

Szerelem a képzőművészetben, szerelem prózában és versben, szerelem a szerelmesek napján stb. - többek között ezekkel a témákkal foglalkozik a Szamos legújabb száma.

Ha.már divatba jött a Valnetin nap, lássuk az eredetét, jelentőségét és „gyakorlati hasznát"! Persze e mellett számos egyéb téma is helyet kap a lapban, és a megkezdett rovatok is folytatódnak. A történelmi sorozatban ezúttal Erdély kiemelkedő fejedelmét mutaja be Mandula Tibor, Bethlen Gábort, akinek idejében virágzásnak indult Erdély: „Bethlen uralkodása alatt jólét, boldogság áradt Erdélyre. Behegesztette előde, a zsarnok Báthory Gábor által ejtett sebeket, s helyreállította a nemzetben a fejedelemség iránti bizalmat."

Egy elfelejtett reformkori politikusról ír Dancu Pál, a szatmári kötődésű báró Vécsey Miklósról. Egy kis betekintés a matematika töténetébe, Kiss Sándor matematikatanár ismertetésében. A gyermekek ezúttal is olvashatnak mesét, verseket, mondókákat és színezhetnek is. Étvágygerjesztőnek pedig finom receptek is vannak.

Muhi Sándor Szatmárnémeti köztereinek szobrairól ír elemzést. Az elmúlt évben meghirdetett pályázat befejeződött, néhány beérkezett pályázati anyagot is közölnek a Szamos hetilap szombaton megjelenő számában, melyben az akció eredményhirdetését is megejtik.

Szinyei Merse Pál Szerelmespár című festménye is benne lesz a Szamos szerelemmel foglalkozó rovatában

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: