2011-08-12 15:28:36• hírek • Szatmár.ro

A Szakszervezetek Művelődési Házát választották

A G. M. Zamfirescu Művelődési Központ eddigi székhelyét három család igényelte és kapta vissza, így az intézménynek új otthont kell keresni. Az Eötvös utcai épületet a családok eladnák, ám a Polgármesteri Hivatal nem tartja prioritásnak ennek megvételét.

Lemondtak a több mint 1 millió euróba kerülő Popolar mozi épületének megvásárlásáról.

Néhány héttel ezelőtt röppent fel a hír, miszerint Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala megvásárolná az egykori Popular mozinak, azelőtt pedig az Iparosotthonnak otthont adó épületet, hogy esetleg abban működtesse tovább a G. M. Zamfirescu Kulturális Központot. Ez a terv viszont halasztódik, s ennek egyik oka, hogy a jelenlegi tulajdonos, a Fundatia pentru Tineret meglehetősen borsos árat, több mint egy millió eurót kér az épületért. Kereskényi Gábor alpolgármester szerint a polgármesteri hivatal nem rendelkezik erre a célra elkülöníthető összeggel és az is kérdéses, hogy a jövő évben szert tudnának tenni erre. - Bízunk benne, hogy a tulajdonosok átgondolják még egyszer a kért árat, s egy olyan összeget mondanak majd, amely jobban megfelel  a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetnek - mondta az alpolgármester.

Most egy előnyösebb lépésre készülnek: megkeresik a lehetőséget, hogy a Szakszervezetek Művelődési Házának a használati jogát megkapják. Ez az épület ugyanis kitűnően alkalmas lenne arra, hogy a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ itt folytassa tevékenységét, ráadásul itt játszhatnának az Északi Színház társulatai is, amennyiben a színház épületén hamarosan megkezdődne a Regionális Operatív Program által finanszírozott felújítás is.

- Tisztában vagyunk vele, hogy a Szakszervezetek Művelődési Házában 21 éve nem történt semmiféle felújítási, modernizálási munkálat, ám úgy érezzük, a megyeközpontnak szüksége lenne egy ilyen befogadóképességű teremre - mondta Kereskényi.

A Szakszervezetek Művelődési Háza

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: