2017-03-21 08:47:34• hírek • refszatmar.eu

A Szabómester személyre szabott terve – SZIKE-istentisztelet Ombodon

Az ombodiak vendégszeretetét élvezték a fiatalok az ötödik alkalommal megszervezett SZIKE-istentiszteleten. Mintegy száz résztvevő volt a már hagyományossá váló, fiatalosan szólító alkalomsorozaton.

Jobb Domokos köszöntő szavai szólaltak meg a felújított „ősi Sionban” vasárnap koraeste, 18 órától, amelyet a Nagyváradról érkező Újszövetség Zenekar dicsőítésvezetése követett: Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd, Eljöttem, hogy áldjam… Varga Viktória olvasta föl az istentisztelet lekció részét Dániel Próféta Könyvéből, majd Juhász Ábel prófétai imádsága következett. Mindketten ombodi ifjak.

Szakács Zoltán a Nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium iskolalelkésze hirdette az Igét: „És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el az elmétek megújulása által, hogy megítélhessétek, mi Isten jó, kedves és tökéletes akarata.” (Róma 12,2) Sokféle divattal találkozunk az élet során, de ezek legfeljebb tucatemberré tesznek bennünket. Vannak szabásmintáink. Istennek egyedi terve van velünk, Ő a mennyei szabómester, akinek az ollója között érdemes lenni. – szólt az igehirdetés az ifjak között érezhetően jártas prédikátortól.

Fülöp Tamás, aki a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban is tevékenykedik mint pszichológus, érdekes előadást tartott a fiatalokat is gátoló akadályokról. Tanította őket a pozitív életszemléletre, valamint az akadályok legyőzésére a hit-remény-szeretet segítségével. Végezetül az Újszövetség Zenekar saját szerzeményű versfeldolgozásokkal ajándékozta meg a jelenlevőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: