2014-08-27 13:41:38• hírek • Kocsis Zoltán

A Steaua nyolcadszor vagy a Ludogorec először?

A Steaua nyolcadszor vagy a Ludogorec először? Akár így is megfogalmazhatjuk a román és a bolgár labdarúgás jelenlegi legfontosabb kérdését. Azaz a Steauának sikerül-e nyolcadszor is bejutnia a Bajnokok Ligája csoportkörébe vagy a Ludogorec Razgrad ledolgozza egy gólos hátrányát és történelme során először bejut a királykategória elitcsapatai közé.

A bukaresti első mérkőzésen a várakozásnak megfelelően a Steaua volt aktívabb és veszélyesebb is, de a rendes játékidő végéig kellett várniuk, hogy Alex Chipciu megszerezze a meccs egyetlen gólját. Jelentősebb előnyt is szerezhetett volna a román rekordbajnok, ám ugyanaz a Chipciu a második félidőben tizenegyest vétett.

Hogy mire lesz elég az egy gólos előny, az szerda este Szófiában kiderül. A román szurkolók bizakodhatnak, az előny mellett azért is, mert Giedrius Arlauskis kapus és a csapatkapitány Cristian Tanase is felépült sérüléséből. A hétvégén a többnyire cserékkel felálló Steaua óriási meglepetésre odahaza 1-0 arányú vereséget szenvedett a Ceahlaul csapatától. Ez akár rossz előjel is lehet, ám a hívek próbálják úgy felfogni, mint egy rosszul sikerült főpróba. Ami után - a közmondás szerint - remek előadás szokott következni.

 

A másik oldalt a Ludogorec 2-2-es döntetlent ért el a Lokomotiv Szófia otthonában. Mindkét gólt a madagaszkári (!) Anicet (a teljes neve Anicet Andrianantenaina Abel, ezt figyelembe véve érhető, hogy miért az Anicet áll a hátán) szerezte. A mérkőzésen természetesen Georgi Dermendjiev mester is tartalékolt a Steaua elleni visszavágóra.

A szerda BL-visszavágók programja (első meccs eredménye):

Ludogorec Razgrad - Steaua (0-1) 21.45 Digi1, Dolce1
Arsenal - Besiktas (0-0) 21.45 Digi2, Dolce3
Athletic Bilbao - Napoli (1-1) 21.45 Digi3, Dolce2
Bayer Leverkusen - Köbenhavn (3-2) 21.45 Dolce4
Malmö - Salzburg (1-2) 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: